Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
NIKON
Nadworny pisarz
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 22:04, 07 Kwi 2006 Temat postu: Mniamuśny temacik czyli przepisy kulinarne |
|
|
Tutaj proponuje zamiścić równiez cos dla podniebienia a nie tylko dla oczu i ducha:)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
NIKON
Nadworny pisarz
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 22:08, 07 Kwi 2006 Temat postu: Ryży z pieczarkami |
|
|
Bierzem masełko rozpuszczamy na patelni.
Podduszmy pieczarki.
wyciągamy pieczarki zostawiamy sosik wciepywamy suchy ryż (surowy)
i pomalutku sukcesywnie podlewamy woda mnięszając.
Jak jest spęczniały wciepywamy do jakiego żaroodpornego naczynka tudzież garka marki gęsiarz.
Poczem wciepujem pieczarki i zioła rózny maści do środka bełtamy
posypujem natką po wierzchu i tartym serem.
Wrzucamy do ówcześniej nagrzanego piecarnika do ok 180 stopniów i zapiekamy do podpieczenia (nie sfajczenia) zółtego serka.
Wyciągamy porcjujemy i smacznego
P.S. Browar do tego jak najbardziej wskazany
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
NIKON
Nadworny pisarz
Dołączył: 14 Mar 2006
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pią 22:15, 07 Kwi 2006 Temat postu: Karkówecka zapiekana |
|
|
Bierzem naczynie jak we w powyższym przepisie bierzem karkówe
porcjujemy na trochi grubsiejsze kotlety niż schaboszczaki i układamy na dnie naczynia.
Bierzem cebule kroimy we w talarki grubości jak kto se winszuje.
Bierzem pieczarki tysz kroim we w talarki grubości jak wyżej.
Po czym układamy to wsio na karkówce.
Smarujemy to po wierzchu majonezem na to sypiemy tarty ser marki żółty i wciepujem do wczesniej nagrzanego piecarnika na 180 - 200 stopniów na ok 40 min.
Wyciagamy i serwujemy z ziemniaczkami (mogą być zapiekane w głebokim oleju) i mizerną
Niebo w gembie
P. S. Tutaj tysh zupka chmielowa nie zaszkodzi
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|